Vara e spre sfârsit și tu încă visezi la pătrățele, nu? Știu..și eu :))! "Du-te la sală!"..zice o voce îndepărtată, acea voce pe care o auzi în fiecare an, pe 31 decembrie și care te face să promiți că de la 1 ianuarie te duci la sală, dar...continuarea o știm cu toții. Bun, rămăsesem la "sală".. iar de aici încep frământările:

  1. Pff..când să merg, fată, la sală?! Scap de la muncă pe la 18:00, până ajung la sală, până termin antrenamentul, se face 22:00 până ajung acasă...

  2. Hmm..nu mă simt comfortabil la sală. În fiecare sală de fitness sunt câteva fete super fit, cu stylingul intact, care știu exact ce au de făcut, fac 2-3 insta-stories și parcă nici nu transpiră. Uită-te și tu la mine ce colăcei am! 🙁

  3. Aș face acasă, dar pe net sunt sute de filmulețe cu exerciții și nu știu exact care mi se potrivesc..

Ei bine, pentru toate aceste scuze și multe altele (pe care le puteți lăsa în comentarii la articol, poate facem un top al "scuzelor pentru care nu te apuci de sport") am găsit soluția ideală: Oncescu Răzvan și ale lui antrenamente la distanță. Pentru a înțelege mai bine despre ce vorbesc, vă las mai jos un interviu, pe care acesta mi l-a oferit zilele trecute. Enjoy it! 🙂

Când a început pasiunea ta pentru sport?

Pasiunea pentru sport o am de mic copil, am făcut karate 2 ani, hockey 2 ani, fotbal 3 ani și box un an, după care la vârsta de 18 ani m-am apucat de fitness. Aveam 188cm înălțime și 58 kg si stateau hainele ca dracu' pe mine, în perioada aia lucram ca model in Italia, (precizez că eram mutat în Italia de la vârsta de 13 ani, cu familia) și după o perioadă de câteva luni în care mă rugam de prietenii mei să ne apucăm de sală, m-am apucat singur și de atunci sunt fix 14 ani de când fac sală constant!

Ce te-a determinat să devii antrenor personal?

Cum am zis mai sus, m-am apucat de fitness la vârsta 18 ani, dar doar în urmă cu 3 ani și jumătate m-am gândit că aș putea învăța mai multe într-o școală specializată despre acest domeniu, deoarece ador să ajut lumea, când eram mai mic, mereu visam că sunt super erou și salvam lumea...plus că mă simțeam mult mai pregatit decât majoritatea antrenorilor sălilor unde mergeam să mă antrenez.

Ești unicul antrenor EMS level 1,2,3, acreditat în zona Galați-Brăila. Ce înseamnă asta?

EMS înseamnă antrenamente cu electrostimulare musculară, pentru rezultate rapide, într-un interval scurt de timp. În România, s-au ținut 3 cursuri de acest gen, 2014-level 1, 2015-level 2 și 3, de către specialiștii în acest domeniu: Balazs Fuzessy și Raphael Nemethi, unde am fost un maxim de 30 de persoane și doar eu din zona Galați-Brăila.

Cum ți-a venit ideea antrenamentelor la distanță?

Primele tentative le-am avut anul trecut, în primele luni ale anului, dar nu am avut succes, deoarece persoana în cauză nu s-a ținut de treabă și, având foarte multe cliente în sală, am renunțat, în plus, urmez și o facultate și alte cursuri de specializare, și stăteam prost cu timpul. Dar, în vara anului 2016, am lucrat cu o tipă 2 saptamani personal și dupa tipa mi-a zis să o ajut și la distanță, cu antrenamentele și alimentația, ea trăind în altă țară. Rezultatele au fost wow, chiar și zilele trecute mi a trimis poze cum arată și de aproape un an de zile este super fit. Iar de atunci, mi-am făcut un plan bun și zilnic, prin experienta cu clientele la distanță, învăț unde trebuie să mai lucrez ca toate să aibă rezultatele dorite. 

Ce înseamnă mai exact un antrenament la distanță? Cum se desfășoară?

Simplu și practic: 3 antrenamente pe săptămână! Antrenamentele la distanță sunt sub formă de filmulețe video, cu exercițiile executate de către mine și sunt gândite în funcție de istoricul sportiv al clientului, timpul liber al acestuia, dacă le execută într-o sală sau acasă (pentru că acasă este nevoie de câteva accesorii recomandate de către mine) și în funcție de problemele de sănătate, dacă există. 

Pe lângă antrenamente, știu că îți poți ajuta elevii cu un plan alimentar. Cât de important e ca, pe lângă un antrenament organizat, să ai și un plan alimentar adecvat?

Am urmat și în acest domeniu un curs de tehnician nutriționist, care mie, practic, mi-a schimbat viața, nu neapărat cursul în sine, ci oamenii, care m-au învățat și ajutat să devin azi ceea ce sunt și dupa câțiva ani care au trecut încă păstrez legătura cu aceste persoane și ne ajutăm reciproc. Consider că alimentația e cea mai importantă în factorul: slăbit, îngrășat, masă musculara, tonifiere etc... orice antrenament ai face, de orice gen, dacă nu manânci exact pentru efortul depus și obiectivul tău, rezultatele apar, dar sunt minime! Un alt factor important este odihna, să nu uităm de ea !!!

Câți oameni ai îndrumat, până în acest moment, spre o viață mai sănătoasă?

Nu pot da un număr exact, dar cred că, personal peste 500, iar virtual, prin antrenamente, sfaturi și postări, peste o mie.

In meseria ta întâlnești foarte multe tipologii de oameni. Cum reușești să îi ajuți pe toți să își atingă obiectivele?

Într-adevăr întâlnesc toate tipologiile de oameni, cu obiective diferite. Adevărul este că nu există antrenor personal, nutriționist sau un alt specialist în acest domeniu care să aibă rata de succes de 100% pentru că, cel mai mult depinde de dorința omului cu care colaborăm, să își dorească cu adevarat o schimbare. Mulți se pierd pe drum dacă nu știm cum să îi motivăm. Un antrenor complet și bun trebuie să aibă și să ofere toate soluțiile posibile, să se plieze pentru fiecare în parte, în funcție de timpul lui liber al clientului, de job, de cum reușește să mănânce etc... dar cel mai mult contează suportul moral.

Trăim vremuri în care obezitatea e cu adevarat o problemă, începând de la cei mici. Am observat că printre elevii tăi se numără și câțiva puști. Cum decurg antrenamentele cu ei?

Hai să îți zic o chestie tare! Acum 2 luni am fost într-o orientare turistică cu facultatea și stând de vorbă cu domnul profesor am aflat că acum 5 sau 7 ani, nu mai rețin exact, a facut un studiu privind obezitatea, mergând prin aproape toate școlile din Galați, cu elevii din clasele 1-8 , cântărind și măsurând pe fiecare în parte, ca să vadă exact ce generație sunt și ghici ce? Peste 50% sunt subponderali adică prea slabi și doar 5% erau cu indicele de masă corporală de peste 30%, ceea ce înseamnă obezitate de gradul 1. Anul acesta o să merg eu să fac acest studiu și te anunț! Deci nu e așa adevărat că trăim vremuri în care obezitatea ne pune așa mari probleme, pe cum auzim la TV. Antrenamentele cu puștii sunt distractive, dinamice și lucrăm doar pe bază de dezvoltare fizică, exerciții cu greutatea corpului.

Aș dori să îmi enumeri atestatele care te recomandă și să îmi spui care sunt planurile tale de viitor, privind cariera de antrenor.

  • Student al facultății de educație fizică și sport
  • Instructor de fitness
  • Antrenor personal level 1 și 2
  • Advanced functional training
  • Antrenor EMS level 1,2,3
  • Nutrition workshop -food supplements and sports

La sfârșitul lui septembrie o să urmez cursul de Postural Alignment, iar în viitorul apropiat îmi doresc să ajung la Roma, pentru a învăța despre terapia R.O.I. Cât mai curând îmi voi crea un site sau un blog pentru a-mi ușura munca și să pot ajuta cât mai multe persoane.

Îi mulțumesc mult lui Răzvan pentru acest interviu și vouă că l-ați citit. Vă invit să îi urmăriți activitatea pe pagina lui oficială de facebook aici. Mai jos puteți urmări mai multe imagini before&after, cu o parte din clienții acestuia. 

CONCURS!!!

Câștigă și tu o lună de antrenamente la distanță, cu Oncescu Răzvan. Mai multe detalii aici.

One Reply to “Cum slăbim de la distanță?”

  1. Mereu mi-au placut sporturile de echipa dar din pacate gasesti din ce in ce mai putini oameni dispusi sa se antreneze cu tine. Acum fitnessul e la putere iar eu cred ca e mai provocator sa fii motivat sa mergi la sala si sa te tii de treaba. Asadar, un antrenament la distanta ar fi ideal pentru mine caci sunt mereu pe fuga asa ca nu am timp sa merg la sala si nu am nici motivatia de a face aceste exercitii fara niciun ajutor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *