Avem o țară frumoasă, asta-i clar, cu multe locuri de poveste. Astăzi vreau să adaug pe listă: Black Stork, pe românește Barza Neagră. Haideți să vă povestesc cum am ajuns aici. Am plecat la drum fără vreun plan stabilit sau vreo cazare plătită, pur și simplu, cu ideea de a găsi un loc frumos și liniștit. Sincer, n-am mai fost niciodata în zona Covasnei și nu stiam exact la ce să mă aștept. Mergeam random prin sate și drept să vă spun îmi puneam multe semne de întrebare, daca să mai continui sau să mă întorc. Să nu mă înțelegeți gresit, zona e superbă, dar mă întrebam dacă voi găsi o cazare cat de cat ok prin sătucele astea. Bun, trec cu mașina peste un pod, nu știu cum, dar am trecut, intru în Aita Mică, ies din Aita Mică, intru în Aita Medie..dar vai, câtă inspirație! Pun pariu că exista și o Aita Mare, dar n-am ajuns la ea, pentru că, dupa un alt poduleț, chiar înainte de a ieși din sat, văd o poartă foarte interesantă, sculptată în lemn și pictată cu motive tradiționale. Opresc mașina să fac o poză pentru Instagram, bineînțeles :)), dar nu apuc să ies bine, că la poartă mă întâmpină o doamnă foarte draguță, care mă întreabă cu ce gând pe aici? Îi spun că n-am mai fost niciodata în zonă și caut un loc unde să înnoptez. Și uite așa am aflat că după această poartă imensă se găsește o pensiune superbă, pe numele ei Barza Neagră. 

 

 

 

 

De ce Barza Neagră? Răspunsul l-am aflat de la însuși proprietarul pensiunii, un domn foarte primitor și sociabil, care mi-a explicat că berzele negre reprezintă un simbol pentru această regiune, iar în sat se găsesc doua perechi de astfel de berze. Berzele negre, în mod normal, cuibăresc foarte rar în România și pleacă în sezonul rece. Locația a fost inițial casa proprietarului, iar din 2006 a transformat-o în pensiune. 

Barza Neagră are o capacitate de 6 locuri, 3 camere duble, mobilate în stil medieval. Mobila de aici e fie moștenită, fie achiziționată și restaurată, iar acest lucru atrage foarte mulți turiști străini. Foarte interesant e faptul că oamenii ajung aici mai mult prin recomandare, marketingul online fiind destul de scăzut. Apropo de online, aici nu exista wi-fi sau televizor în cameră și Doamne, ce bine e să te rupi puțin de realitatea virtuală. 

Ce mi-a plăcut cel mai mult aici? Ei bine, mai multe lucruri. Curățenia exemplară, melanjul perfect dintre nou și vechi, ospitalitatea gazdelor și mâncarea..ah..micul dejul, a fost wow, mai ales prin modul de servire. Îmi pare atât de rău că nu am apucat să fac poze, dar îmi era prea foame când m-am trezit, iar apoi nu am avut ce să mai pozez :)), am pus însă mai jos câteva poze cu livingul unde se servește. Cum să vă explic..? Aveai impresia că iei micul dejun la o casă regală, vesela mi se părea clar de acolo. Toate erau așezate impecabil! 

So..dacă ajungeți prin Covasna sau dacă pur și simplu vreți o astfel de experiență, opriți-vă la Black Stork măcar o noapte. Merită! Și, zic eu, că merită să dați și un share la acest articol, să mai afle și altii de acest minunat loc! 

P.S. Un punct turistic interesant în zonă, ar fi Conacul Contelui Kalnoky, la vreo 6 km de Aita Medie, în satul Micloșoara, dar despre el o să vă povestesc mai multe într-un alt articol. 

În încheiere, vă las un citat foarte frumos, inscripționat pe poarta de la intrare a pensiunii:

„Nemo patriam amat, quia magana aut pulchra est, sed quia sua!”
(Nu ne iubim ţara pentru că e Mare şi Frumoasă, ci pentru că este a NOASTRĂ!)

Sănătate!

2 Replies to “Barza Neagră – un loc de poveste”

  1. Fără cuvinte. Chiar avem o țară mai mult decât frumoasa și mă bucur enorm ca te-ai gândit sa o promovezi intr-un stil deosebit. Succes și așteptăm cu mare interes postarile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *